MS Excel Bàsic
-
M1 - Introducció 0/5
En aquesta secció aprendràs els conceptes bàsics per a comprende i familiriaritzar-te amb l'Excel
-
M2 - Interfaç de l'Excel 2010 0/3
-
M3 - Treball amb dades 0/7
-
M4 - Formats 0/4
-
M5 - Propietats del full de càlcul 0/7
-
MC - Explica'ns el teus dubtes 0/1
Si durant l'estudi et sorgeix algun dubte o qüestió relacionada amb el curs, pots enviuar un correu a docent@multimediatarragona.com o emplenar el qüestionari anex.
Funcions lògiques I Funció SI
Una prova_ lògica és qualsevol valor o expressió que pot avaluar-se com a VERITABLE o FALS. Per exemple, A10=100 és una expressió lògica; si el valor de la cel·la A10 és igual a 100, l’expressió s’avalua com a VERITABLE. En cas contrari, l’expressió s’avalua com a FALS.
Les funcions lògiques per la seva gran versatilitat resulten molt útils per a resoldre multitud de problemes en entorns molt variats. La funció SI és amb tota probabilitat la més usada de totes elles.
Els operadors de comparació.
En les funcions lògiques i condicionals són molt usats els operadors de comparació:
Els operadors de comparació realitzen una comprovació que pot retornar com a resultat VERITABLE o FALS, per exemple, si introdueixes la següent sentència: =10>100 en una cel·la i prems la tecla Intro, Excel retornarà en aquesta cel·la FALS (10 no és major que 100).
La funció SI
Consta de tres arguments:
=SI(Prova lògica;Valor si veritable;Valor si fals)
-
Argument 1: (Prova lògica) És el que comprova la funció, només pot donar com a resultat VERITABLE o FALS.
-
Argument 2: (Valor si VERITABLE) És el que retorna la funció quan la seva prova lògica és = a VERITABLE (SI és certa).
-
Argument 3: (Valor si FALS) És el que retorna la funció quan la seva prova lògica és = a FALS (NO és certa).
Exemples:
=SI(B3>0;”HAVER-HI”;”DEU”)
Retorna HAVER-HI (valor si veritable) quan la prova lògica és igual a veritable, això és, quan el contingut de la cel·la B3 sí que és major que 0. En cas contrari, quan la prova lògica és fals, o dit d’una altra manera, el contingut de la cel·la B3 és igual o menor que 0, llavors retorna DEU (valor si fals).
=SI(A1=B110;C10;0) Retorna el contingut de la cel·la C10 (valor si veritable) quan la prova lògica és certa, és a dir, quan el contingut de la cel·la A1 és igual a B110. En tots els altres casos retorna el valor si fals, és a dir, zero (0).
Recorda: quan una funció conté una paraula que no fa referència al nom d’una funció o a un rang de cel·les, és a dir, és text pla, ha d’anar sempre entre cometes. “ ”